Pages

Thursday, April 19, 2012

maher zain concert :)

assalamualaikum.. 

alhamdulillah.. berakhir satu hari lagi yang ana rasa amat bermakna pada diri ini..

kerana Allah telah memberi peluang utk ana mendapat peluang ke suatu tempat hiburan bermanfaat dan kembali pada Allah dan Rasul..  at 5 pm, off to Amman, Jordan.. ^^ gerak dari irbid awal sbb jauh ke amman, takes about 2 hours...

bila sampai je sana.. nampak suasana konsert sgt berbeza..(but this is my first concert ever)  sblom mula konsert, penonton mula sembahyang maghrib di suatu sudut dalam hall tu.. kemudian semua menunggu kemunculan maher zain.. tapi yg keluar adalah seorg lelaki. ingatkan nak menyanyi, tetapi beliau memberi tazkirah mengenai pergaulan antara lelaki dan perempuan yg sebenar.. iaitu indahnya perkahwinan.. subhanAllah.. suatu biah yg amat berbeza sekali dari kebiasaan konsert. 

tempat ar rijal dan annisa diasingkan.. kemudian dipasang selawat2 dan akhirnya azan isyak dikumandangkan dalam dewan.. mengertilah kini bahwa konsert akan dimulakan lepas isyak.. masyaAllah... sentap hati ini yang terlalu gembira ingin berjumpa maher zain, tapi lupa akan tugas sbg hamba Allah yg utama... syukur Allah memgingatkan.. terima kasih maher zain.. konsert yang sgt bermanfaat.. di selangi takbir Allahu Akbar...!! 

maher zain menyanyi dgn penuh perasaan dan menghayati liriknya.. kerana liriknya adalah berkaitan cinta kepada Allah dan Rasul.. termasuk lagu barunya yang mampu menitiskan air mata, FORGIVE ME :) 

bersyukur sekali lagi pada hadrat illahi.
 manusia tidak boleh lari dari hiburan.. tetapi jenis hiburan adalah pilihan...
 pilihlah yang mana yang baik dan tidak melanggar batas2 syarak.. 
maaflah kualiti gambar x berapa baik :) but it's okay.. i saw him live^^
buat peminat dia yg belum berpeluang pergi, saya doakan awak semua dapat pergi konsert beliau.. sbb x rugi n best sgt.. dia cool n baik je.. senyum sepanjang konsert.. :) hope will see him again next year..

off to date with Allah and then sleep.. insyaAllah..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...